De schoorsteenveger

De bel gaat. Ik schrik want ik had me ingesteld op een middagje alleen thuis. Ik heb juist een mooi kort geruiten rokje en een witte blouse aangetrokken (schoolmeisje ;) ) met witte lingerie en zwarte pumps, me mooi opgemaakt en een glaasje witte wijn ingeschonken.

Mijn eerste reactieis negeren en niet open doen; dan gaan ze vanzelf weg. Maar iets in me houdt me tegen. Ik overweeg dat ik er op zich - al zeg ik het zelf - best passable uitzie, opgemaakt en met m'n donkere lange haren. Ik besluit het erop te wagen. Snel een grote slok wijn voor de zenuwen en ik loop naar de voordeur. Ik open snel, voor ik me kan bedenken.

Op de stoep staat een kleine gedrongen man - jaar of 35 schat ik, in een zarte spijkerbroek en een zwart T-shirt. Hij stelt zich voor als schoorsteenveger en vraagt of mijn schoorsteen wellicht schoongemaakt moet worden. Ik glimlach naar hem en zeg hem dat ik eigenlijk niet weet wanneer hij voor het laatst doorgeveegd is - ik speel het hulpeloze meisje. 'Wilt u anders even komen kijken naar de haard?', vraag ik hem met een licht hogere stem. De man aarzelt en bekijkt me goed - ik zie hem twijfelen :) 'Ik zou het echt heel fijn vinden als u even binnen komt', probeer ik hem over te halen en ik doe een stap terug om hem binnen te laten. Hij zwicht en volgt me naar de woonkamer. Ik doe de voordeur dicht.

'Tja, uh... mevrouw', zegt hij terwijl hij me nog eens goed bekijkt, 'deze mag inderdaad wel eens goed onderhanden genomen worden.' Ik schenk hem een glimlach en ee knipoog en antwoord dat ik zijn diensten op prijs zou stellen. Hij lacht terug, legt een hand in mijn zijde - hmmmm mn klitje groeit al in mn slipje - en meldt dan dat hij nog een collega heeft in de auto. Ik antwoord dat zijn collega natuurlijk ook graag binnen mag komen om de boel te bekijken. Dat si goed en de man gaat terug naar de auto, ik wacht bij de deur. Al snel verschijnen ze weer. De collega is iets jonger, lang en slank en met een sikje.

2559 keer gelezen

Score: 4
(van aantal stemmen: 6)

Je moet eerst inloggen om te kunnen stemmen.