Op reis - deel 1

Geplaatst door: joanna op 20-09-23

Welkom iedereen! Hier zal ik enkele fantasietjes van me met jullie delen, laat maar horen wat jullie ervan vinden. Deze fantasie heb ik al enkele jaren, en komt regelmatig in varianten terug. 

Hou er rekening mee dat je geen toestemming hebt om mijn verhalen te gebruiken, elders te publiceren of dupliceren, dit geldt zowel voor tekst als eventuele foto's. 

Intro

Eindelijk had ik een koppel gevonden dat gemeende interesse, begrip en respect toonde voor mij en mijn alter ego. We hadden elkaar al enkele keren ontmoet, en met z'n 3tjes klikte het perfect. De eerste keer ontmoetten we elkaar in een restaurant in de buurt van Gent. We kwamen overeen dat ik er gewoon als man naartoe ging, we stelden ons aan elkaar voor en aten een heerlijke lunch. Het was een prettig en luchtig gesprek. De man, Jack, is 53 jaar en huisarts, en zijn vrouw Marie is een 43 jarige brunette die haar eigen schoonheidssalon uitbaat. Ze konden geen kinderen krijgen. Er was geen specifiek sexuele aantrekkingskracht tussen ons, maar het klikte. Onmiddellijk. Hun uitstraling, interesses, betrokkenheid, oprechtheid, ... Alles boven verwachting, beter dan ik me had voorgesteld. 

Tijdens de lunch leerden we elkaar beter kennen en praatten we over onze dagelijkse bezigheden, onze job, families, vrienden, hobbies, .... Geen woord over de chats die we eerder hadden en de reden van de ontmoeting. 

Toen we opstonden na de lunch, zei Jack me goed voor zijn vrouw te zorgen. Ik keek wat verbaasd, maar hij stelde me snel gerust en vertelde me dat ik met zijn vrouw de stad in moest trekken in de namiddag. Ik keek haar aan en ze knipoogde. We liepen met hem naar zijn auto, en wuifden hem uit. Blijkbaar waren ze ieder met hun eigen wagen gekomen. 

Toen hij uit het zicht verdwenen was, zei ze: Zo, het ziet ernaar uit dat we gaan shoppen. Mijn mond viel open. Ok was het enige wat ik kon uitbrengen. 

Een shoppingtrip als deze kan ik me niet elke maand permitteren, maar zo had ik in 1 klap alles waar ik altijd naar verlangde, maar ontbrak in mijn kleerkast; jurken, laarzen, schoenen, topjes, lingerie, nylons, mascara, nagelverzorgingsproducten, zelfs een badpak en bikini. We kochten ook 5 verschillende pruiken, kort, lang, van blond tot zwart. Al in de derde winkel was de limiet van mijn bankkaart overschreden, maar ze drong er erg op aan om verder te shoppen, en beloofde me dat ik alles mocht terugbetalen. 

Enkele weken en ontmoetingen later, kreeg ik plots bericht van Jack met de vraag of ik een weekje vrij kon nemen om met hen mee op vakantie te gaan. Ik twijfelde eerst, want zo goed kende ik hen nu ook weer niet. Maar we schoten erg goed op met elkaar, en ze hadden me al enkele keren geholpen door er gewoon te zijn voor me. Dus stemde ik ermee in om mee op reis te gaan. Ze zouden me oppikken in een benzinestation nabij Kortrijk. De enige voorwaarde om met hen mee te gaan, was dat in mijn reiskoffer enkel damesspullen mochten zitten.

De reis
Daar stond ik dan, vroeg in de ochtend, op hen te wachten met mijn koffer vol kleren en spullen die we samen kochten. Nog steeds normaal gekleed, zoals afgesproken. Ik herkende Jack's auto meteen toen hij kwam aangereden, en mijn hart sloeg een klopje over. Jack en Marie waren erg opgetogen, maar tegelijk ontspannen. Het weerzien was warm en liefdevol. Jack tilde mijn koffer in de wagen, we stapten in en daar gingen we dan. 

In de auto kletsten we alsof we elkaar al jaren kenden. Toen ik vroeg waar we naartoe gingen, zeiden ze enkel maar dat we een tiental uur onderweg zouden zijn, dat de bestemming zonnig was met rust en privacy kilometers in het rond. 

Na ongeveer een half uur rijden, we waren ondertussen in Frankrijk, verliet Jack de snelweg en reed een rustplaats ('aire') op. Er stonden enkele picnic tafels en een blok met sanitaire voorzieningen. We gingen op een picnic deken zitten, en Marie schonk koffie en haalde heerlijk verse wafels boven. Ondertussen liep Jack naar de auto, kwam terug met een grote papieren tas en zette die naast Marie neer. Ze keken elkaar aan, Marie stond op gaf hem een kus op de mond. Ze pakte de tas op en zei me met haar mee te komen terwijl ze naar de toiletten toe liep. Wanneer ik haar had bijgehaald, liep ze naar het toilet voor minder validen en trok me er naar binnen. Ze gaf me de tas met een kus en zei dat het een cadeautje was van Jack en haar. Ik kon nu meteen zien wat er in de tas zat: nog meer kleren. 

Ze zei me al mijn kleren uit te trekken en de nieuwe kleren aan te trekken. Wanneer ik helemaal naakt was, was het eerste wat ik uit de tas haalde een heerlijk mooie en lichte zomerjurk, wit met bloemmotiefje. Ik zag dat er ook schoenen en ondergoed in de tas lagen. Ik ben blij dat je je cadeau leuk vindt, lachte Marie toen ze mijn zwellend klitje zag. Terwijl ze de jurk vasthield, trok ik trillend van opwinding het comfortabele katoenen slipje met bijpassende beha aan. Terwijl ik de jurk over me heen liet glijden stopte ze mijn kleren in de tas. Mijn portefeuille, sleutels en mobieltje stopte ze in haar handtas. De blik in haar ogen verraadde niet wat ze dacht toen ik knielde om de schoenen aan te trekken, lichtblauwe ballerina's. Ze pasten perfect. 
Ze zei dat ik er geweldig leuk uitzag met mijn nieuwe kleren, en ik merkte dat ze een pruik vasthield .Ze hadden me dezelfde pruik al eens eerder laten dragen, ik vond ze zelf ook heel mooi en comfortabel, met halflang blond haar. Ze hielp me ze keurig op te zetten. Mijn hart klopte in mijn keel toen ik in de spiegel keek. 

Bijna klaar, zei ze en ze kwam voor me staan. Doe je ogen dicht, zei ze en ik gehoorzaamde meteen. Ik kreeg een vluchtig kusje en hoorde ze rommelen in haar handtas. Ik schrok een beetje toen ik merkte dat ze make-up begon aan te brengen rond en op mijn ogen. Toen ze klaar was ze zei, ok, kijk maar. Ik deed mijn ogen open en keek opnieuw in de spiegel. 

Toen ik mezelf zag, stokte mijn adem. Ik herkende mezelf nauwelijks. Ik zag een schuchter en verlegen meisje, jonger eigenlijk dan ik zelf ben. Wat mooi zei ik zacht en met een glimlach. Dank je, zei ze, ik ken mijn stiel. Laten we nu teruggaan naar de auto, Jack zal staan wachten. Ik werd bijna gek van het idee om zo naar buiten te gaan, vreemd genoeg had ik er helemaal niet aan gedacht dat dit de bedoeling zou zijn. Ze zag dat ik schrok, en stelde me gerust. Rustig maar, je ziet er echt beeldig uit, en niemand zal iets opmerken. Ze knipoogde weer toen ze de deur opendeed. 

Het felle zonlicht buiten, gaf me het gevoel dat ik een nieuwe wereld instapte, en misschien was dat ook zo. Aarzelend, langzaam probeerde ik haar bij te benen. Ik probeerde de blikken die ik op mij voelde branden te negeren. Toen ze mijn aarzeling zag, vertraagde ze, en nam mijn hand vast, Rustig maar, iedereen kijkt naar je. Dat is de tol die je moet betalen als je er zo goed uitziet. 

Toen hij ons zag, kon Jack duidelijk zijn glimlach niet verbergen. Ik was dankbaar dat ze platte schoenen voor me hadden gekozen. De zachte wind die de jurk tegen mijn benen blies voelde verfrissend en heet tegelijk. 

Je ziet er zelfs nog beter uit dan we ons hadden voorgesteld in die kleren. Welkom op onze reis, Joanna, ik ben echt blij dat je erbij bent. Hij opende de deur van de auto en liet me instappen. Toen mijn benen en half blote rug het door de zon verwarmde leder raakten, slaakte ik een ingehouden kreetje. Nadat ze de picnic spullen weer had ingeladen, kwam ze terug bij de auto. 

Zit je lekker, Joanna, vroeg Jack toen hij de motor startte en wegreed. Naast de afvalcontainer waar Marie net het afval had weggegooid zag ik de papieren tas staan. Ik schrok toen ik het besefte en vroeg, zijn dat mijn kleren? Alles wat je nodig hebt zit in de koffer van de auto, zei Marie. Ik wist helemaal niet wat eerst te denken, en zag mezelf in de weerspiegeling van de ruit. Het voelde allemaal zo echt, zo heerlijk. 

Met gesprekken over onze bestemming en het weer probeerden Jack en Marie me te kalmeren en me een comfortabel gevoel te geven. We reden honderden kilometers door, en rond de middag verliet Jack de snelweg om te tanken. Ook op deze plaats was een picnic weide, en terwijl Jack tankte, spreidde Marie het deken weer in het gras. Kom lekker bij ons zitten en eet iets zei ze. Omdat ik niet meteen wist hoe ik op een zedige manier kon gaan zitten in deze jurk, ging ik op mijn knieen zitten. Wanneer Jack de benzine betaald had, kwam hij met frisje drankjes bij ons op het deken zitten. 

Marie en ik willen graag met je bespreken hoe we ons verblijf kunnen inplannen, zei Jack. We hadden het er eerder al over toen we deze reis voorbereidden, maar we willen duidelijke afspraken maken. Wanneer we op openbare plaatsen komen, zoals deze, gedraag je je als onze beeldige en voorbeeldige dochter en spreek je ons aan met mam en pap. Elke dag beslissen we wat we doen. Zoals je weet houden we van rollenspellen, dus zullen we enkele dagen rollenspellen doen, waarbij je telkens een andere rol krijgt. Heb je daar bezwaar tegen? Nee, stamelde en schudde ik tegelijk het hoofd. Ik was benieuwd wat ze in gedachten hadden, maar het voelde goed en juist om bij hen te zijn. Ik vertrouwde hen, en niets in hun gedrag verraadde de ongebruikelijke situatie. Ze waren echt ontspannen en vrolijk. Zo normaal.

Toen we onze broodjes op hadden, nam Marie me opnieuw mee naar de toiletten. We moeten nog enkele uren rijden, zei ze. Ze moest me aan de arm trekken toen ik uit gewoonte naar het mannenblok liep. Voor jou is het deze kant op schat. Wat was ik blij dat ze bij me was. Stel je voor dat ik nu het mannentoilet binnenstapte! Uiteraard was er een wachtrij bij de damestoiletten, dus moesten we aanschuiven. Omringd door vrouwen. Moeders met kinderen, oudere vrouwen, jonge meiden, ... Allemaal levendig en geduldig, allemaal behalve ik, die schrik had om betrapt te worden. Toen de wachtrij vooruit ging en het gebouw binnengingen, ving ik een glimp van mezelf op in de spiegel, Op het eerste zicht zag ik echt een vrouw. Marie had echt voortreffelijk werk geleverd met de make-up, en mijn angst om betrapt te worden verdween helemaal. Ik was Joanna, vrouw, en ik rechte mijn rug en stak mijn borst vooruit. Joanna, vrouw en niemand anders. Behalve de inhoud van mijn slipje, kon niets deze verschijning verraden of beschadigen. Toen het mijn beurt was en ik bij de toiletdeur kwam, merkte ik dat zelfs mijn wiegend loopje natuurlijk aanvoelde. 

10 minuten later reden we weer over de snelweg, en praatten we over allerhande dingen. De tijd vloog vooruit en ik had geen idee waar we waren toen Jack plots zei dat we er bijna waren. Door de ruit zag ik een heuvelachtig, droog landschap. We doorkruisten een klein dorpje met slechts enkele winkels (een bakker, slager, kruidenier, apotheek, ...), een restaurant, een bar, een kleine kerk en uiteraard een gemeentehuis. Even voorbij het dorp vertraagde Jack, en zag ik een pand met hoge ommuring aan de kant van de weg. Een zware ijzeren poort schoof traag opzij, en Jack reed de wagen een grote oprit op. 

Het was een typisch mediterraan huis met 2 verdiepingen, met een groot dor grasveld aan de voorkant. Er stonden ook enkele zuiderse bomen, waaronder olijfbomen. We stapten uit en strekten onze benen. Welkom in onze nederige woning, zei Jack. Ik stond perplex terwijl ik de grootte en schoonheid van hun eigendom bewonderde. Ik nam aan dat het zwembad aan de andere kant van het huis lag. Het was warm, maar draaglijk. Omdat het al laat in de middag was, begonnen de eerste krekels hun lied te zingen. 

Jack deed de voordeur open en gooide enkele luiken op de benedenverdieping open. Toen hij terug buiten kwam opende hij de koffer van de auto en begon uit te laden. Ik liep naar hem toe om hem te helpen, maar Marie hield me tegen en zei, Nee Joanna, dat is mannenwerk. Ik keek Jack aan en hij bevestigde knikkend, je hebt je moeder gehoord, Jo. 

Marie gidste me dan maar omheen het huis, naar de achtertuin. Het was een paradijs, een grote tuin, met bloemen in alle kleuren, struiken, enkele bomen, en uiteraard het zwembad. Het was niet gigantisch groot, maar had een mooie vorm, in perfecte balans met de rest van de tuin. 

Tegen het huis was een prachtig terras dat deels overgroeid was met verwilderde druivenranken. De geur van lavendel was overheersend en zoet. 

Marie omhelsde me en zei opnieuw hoe blij ze was dat ik hen vergezelde en kuste me op de mond. Ben je zeker dat ik Jack niet moet helpen, vroeg ik toen ze me losliet. Maak je maar geen zorgen meid, Jack vindt het niet erg, en hij is gewoon om dit te doen. We liepen terug om het huis heen naar de voorkant, en gingen naar Jack toe. 

Iemand honger, vroeg hij? Zal ik naar de winkel rijden om iets lekkers? Zowiezo kunnen we wel iets verfrissend gebruiken zei hij. Dat zal van pas komen, zei Marie, maar ik heb geen zin om te koken vanavond. Wat denk jij, Joanna? Ik heb nog geen honger, antwoorde ik, maar we kunnen toch niet naar een restaurant gaan? Iedereen zal het zien !

Maak je toch niet zoveel zorgen, Joanna, kijk in de spiegel. Hoewel ik het weet, zie ik enkel een mooie meid. Laat het praten maar aan ons over, en alles komt goed. Maar je hebt gelijk, met die jurk kan je niet met ons mee. Laat ons wat verfrissen en iets anders aantrekken, je zult er onberispelijk uitzien. Haar antwoord was zo overtuigend dat mijn angst en twijfel weer wegebden. Alweer. Hoe doet ze het toch? 

We gingen het huis in, en het was koel vanbinnen. De trap was indrukwekkend. Wanneer Marie de trap oploopt zie ik Jack net de koffers in de slaapkamer zetten. Help me even de koffers uitpakken, Jo, dat is een vrouwentaak roept Marie. Ik liep haar achterna, de trap op. Boven was een ruime gang met verschillende deuren, waarvan eentje openstond, en zoals Marie verwacht had, stonden de 3 koffers te wachten in wat de master bedroom leek. 

Zal ik mijn koffer naar mijn kamer brengen, vroeg ik. Marie lachte luidop en zei, dit IS jouw kamer, Jo, dit is onze kamer. De kamer lag aan de achterzijde van het huis, had 3 ramen en een balkonnetje. Er stond een groot bed in het midden van de ruimte en tegen de muur stond een kleiner bed, waarvan ik vermoedde dat dat voor mij zou zijn. Marie opende de koffers en begon met uitpakken. Help me even, zei ze, en ik opende mijn koffer. Zorgvuldig hing ik mijn jurken in de kast. De topjes, rokken, zwemkledij en ondergoed legde ik op de planken, en de schoenen onderaan in de kast. 

Laten we even kijken wat je aankunt voor het dinner straks, zei Marie, en duwde me zachtjes opzij. Ze liet haar hand over de jurken glijden die we samen kochten, en nam er de avondjurk uit. We moeten toch het begin van een schitterend verblijf vieren, zei ze, iedereen moet er op zijn best uitzien. Ze nam ook zwarte satijnen lingerie setje dat we kochten, gaf het aan me en zei, dit past er perfect bij. 

Ze liet haar jurk op de grond vallen, en zei me me uit te kleden. Laten we een douche nemen en ons klaarmaken. Ik stripte snel mijn kleren uit. In de slaapkamer was nog een deur die ik nog niet had gezien, die blijkbaar uitgaf op een indrukwekkende badkamer. Licht, rustiek en schoon. Er waren 2 afzonderlijke lavabo's, een enorm wit bad en een inloopdouche. Marie liet het water stromen en legde wat dingen klaar: handdoeken, zeepjes, shampoo, ...

Het was de eerste keer dat we samen helemaal naakt waren, en mijn klitje liet zien dat ik haar aantrekkelijk vond. Ze lachte toen ze in de douche stapte. Kom hier, zei ze. Ik gooide de pruik in de lavabo, en ging haar achterna. Het water had de perfecte temperatuur. Ik voelde alle stress met het water wegstromen. Ze waste mijn hele lichaam met de zeep, die heerlijk rook. nu is het jouw beurt zei ze toen ze klaar was. Ik bracht zeep aan op haar schouders en borsten, en zeepte zachtjes haar hele lichaam in. Ik werd er bloedgeil van. 

Na het douchen droogden we onze lichamen en gingen terug naar de slaapkamer. Mijn erecte klit gaf geen krimp, ik wist me er geen raad mee. Marie kwam dichterbij en duwde zacht. Ik viel achterover op het grote bed, en ze kwam over me zitten, haar knieen naast mijn heupen. Ben je zo opgewonden, meisje? Dit is een gekke dag, een absurde beleving, zei ik. Ze keek naar mijn erectie en zei, er is geen jurk of slipje in de hele wereld die deze kanjer kan verbergen. Laat me je helpen daarmee. 
Met haar handen tussen haar dijen begon ze mijn klit te strelen.  Hmm kreunde ze, lekker glad en zacht, dat kan ik niet beter. Ik was mezelf dankbaar dat ik de hele avond voordien zorgvuldig mijn hele lichaam had gewaxed. Toen ze me in haar liet glijden, voelde ik dat niet alleen ik opgewonden was. Ze bereed me langzaam, mijn lichaam tegen het bed duwend met de ene hand, mijn tepels strelend me de andere. Het duurde niet lang voor we samen een explosief orgasme beleefden. Ze kwam helemaal op me liggen, onze lichamen weer helemaal bezweet. 

Nu moeten we opnieuw douchen, fluisterde ze tussen de kussen heen. Ze stond op en ging terug naar de badkamer, waar ik snel het water weer hoorde stromen. Waar blijf je nu, riep ze. Ik ging haar achterna naar de badkamer, waar we ons opnieuw wasten. Toen we klaar waren hoorden we dat Jack was teruggekeerd van de winkel. 

Dankjewel, Marie, fluisterde ik in haar oor. Bedank mij maar niet, zei ze, bedank Jack maar als hij boven komt. Je bent hem nu wel wat verschuldigd. Laten we ons vlug aankleden zei ze, en ze gooide mijn string en beha op het bed. Ik had ze net aangetrokken toen Jack de kamer binnenkwam. Ik heb alles kunnen vinden, zei hij, hoe maken mijn meisjes het? 

Zonder de make-up en de pruik, voelde ik me plots niet comfortabel. Zeker niet wanneer ik naar Marie keek, haar perfecte lichaam met de perfecte verhoudingen, haar elegantie. Ze omhelsde Jack en kuste hem vurig. Kom hier, Jo, zei ze, en we knuffelden elkaar met zijn drieen. Ze knoopte zijn hemd los, en zei me haar te helpen. Ik maakte zijn broek open, en schoof hem omlaag. Ook zijn erectie viel niet te verbergen, en wanneer ik zijn boxershort wou uitdoen, duwde ze me op mijn knieen. Joanna wil je bedanken, Jack, zei ze. Ik wist wat ze bedoelde, en nam zijn fiere mannelijkheid in mijn hand. Mijn andere hand omsloot ik voorzichtig zijn ballen. Ik likte voorzichtig zijn eikel en liet zijn penis mijn mond inglijden. Opnieuw werd ik geil, en ik voelde mijn klit weer groeien. Marie deed een stap achteruit, ging op bed zitten en keek geamuseerd toe. Dieper, Jo, zei ze. Hij raakte de achterkant van mijn keel en ik hoorde hem kreunen. Met zijn handen om mijn hoofd liet hij me sneller bewegen. Je zult moeten slikken, Jo, riep Marie me toe, anders moet je opnieuw douchen! Het duurde niet eens zo lang alvorens ik Jacks bewegingen voelde stokken, en ik wist wat er aankwam toen ik plots zijn warme zilte zaad mijn tong en mond voelde overspoelen. Ik bleef hem likken en zuigen tot hij zich terugtrok. Hij hielp me rechtstaan, en kuste me op mijn mond. Dankjewel meid zei hij, wat een heerlijke manier om onze vakantie echt te starten. Kleed je nu maar vlug aan terwijl ik ga douchen en hij ging naar de badkamer. 

 Dat heb je heel goed gedaan, Jo, zei Marie, ik kan zien wanneer Jack geniet en hij genoot nu met volle teugen. Maar nu, laat me beginnen met je metamorfose. Ze pakte en stoel, en zei me te gaan zitten. Behalve de string en beha had ik nog steeds geen kleren aan. Ze nam een kleinere koffer, en toen ze die opende zag ik de grootste collectie make-up die ik ooit gezien had. Zit en ontspan jezelf, zei ze, let me do my magic. 

Ik sloot mijn ogen toen ze begon en droomde weg. Het grote geluk dat ik tot nu ervaren had en de opwinding van alles wat nog moest komen. Ik zou me nooit beklagen dat ik op hun aanbod ben ingegaan en ben meegekomen. Er waren slechts 2 dingen waarover ik me een beetje zorgen maakte. De andere rollenspellen waar Jack het tijdens de lunch over had, en de 'publieke activiteiten', zoals op restaurant gaan deze avond. 

Ik weet niet hoe lang ik daar zat weg te dromen toen Marie zei dat ik mijn ogen moest openen. Ik had er ook geen idee van hoe ik eruit zou zien na haar 'behandeling'. Ga maar vlug kijken in de spiegel in de badkamer, zei ze alsof ze mijn gedachten las. Jack was net klaar met scheren toen ik de badkamer binnenkwam. Toen ik in de spiegel keek viel ik bijna achterover van verbazing. Het meisje in de spiegel leek niet eens op mij, maar wel erg vrouwelijk. Dat gezicht kon zo op de cover van een tijdschrift. En ik had nog niet eens een pruik op. Ik zag de blonde pruik liggen in de lavabo, en nam ze. 

Die moet je niet opzetten, zei Marie achter me. De kleuren die ik gebruikt heb, passen best bij bruine haren. Je kunt je niet voordoen als mijn dochter met die blonde pruik. Wacht even. Ze verleit de badkamer en kwam terug met een andere pruik die we samen kochten. Het was de bruine, met korter haar, tot net boven de schouders. Ze schikte de pruik op mijn hoofd, draaide me om en keek nauwkeurig alle kanten na en riep Jack. Kom hier, schat. Ik wil je onze dochter voorstellen. De verrassing op zijn gezicht kon onmogelijk gespeeld zijn. Draai even rond, zei hij, en ik gehoorzaamde. Dames, zei hij, jullie zijn allebei werkelijke verrukkelijk. Ik wil graag overal pronken met jullie aan mijn zijde. Maar kom nu, ik rammel van de honger. Kleed je aan en kom naar beneden. Dan kunnen we nog een aperitiefje nemen voor we vertrekken. 

Marie en ik zochten onze jurken in de slaapkamer. Ik wilde mijn make-up niet ruineren, dus vroeg Marie me te helpen. Het was een stijlvolle, klassieke zwarte jurk, maar korter dan ik zelf ooit had overwogen te kopen. Maar ik vertrouwde Marie. Zij koos voor een gele jurk, zelfs nog iets korter dan de mijne. Jack droeg golf style casual kleren, met korte broek. Ben je nu klaar, vroeg hij, en ik knikte. Ben je zeker dat je niks vergeten hebt, vroeg hij terwijl hij naar mijn voeten wees. Schoenen! Right! Ik keek naar Marie, maar ze reageerde niet meteen. Op een zwarte jurk draag je zwarte schoenen, zei ze na een tijdje. Jij mag kiezen, je zwarte laarzen, of de zwarte pumps die we samen kochten. Ik vond het erg warm om laarzen te dragen, maar de pumps hadden hielen die me nooit overeind zouden houden in het openbaar. Ik kocht deze niet voor publieke vertoningen. 

Ik besloot toch maar de pumps te proberen. Jack en Marie staarden me allebei aan, toen ik neerzat en de pumps aantrok. Ze zaten perfect. Marie ondersteunde me toen ik bijna viel bij het rechtstaan. Kijk eens aan, zei Jack, wat een stel benen! En die kont! hhm hhmm. Keuze gemaakt, de pumps zullen het worden!

Toen Marie naar de gang liep, strompelde ik haar achterna. Ik keek om en vroeg Jack, ben je zeker? Ja, zei hij cordaat. Ik vreesde dat ik de verkeerde keuze had gemaakt. We zullen zien.

Terwijl stappen en overeind blijven in de gang al moeilijk was, bleek veilig de trap afkomen echt levensbedreigend. Maar met de hulp van Jack en Marie slaagde ik er toch in en overleefde ik de tocht naar beneden. Ook naar het terras bleven ze me ondersteunen, en dat was nodig. Toen we gingen zitten, vroeg Jack, Champagne iedereen? Hmm. Marie vond het goed, ik dus ook. De zon was ondertussen al tot boven de horizon gezakt en terwijl we ervan genoten, praatten we nog wat over de regio. Blijkbaar waren er heel wat bezienswaardigheden in de omgeving. Oh nee, was het enige wat ik kon denken, want hoe minder openbare aangelegenheden, hoe beter. 

Toen de glazen leeg waren, sloot Jack het huis af, en begaven we ons naar de auto. Toen Jack bij ons kwam zei hij, Joanna, je bent alweer iets vergeten. Verbaasd keek ik hem aan. Ik ken heel veel vrouwen, zei Jack, waaronder enkele echte schoonheden. Maar geen van hen verlaat ooit haar woning zonder handtas. Ik had geen handtas en keek een beetje hulpeloos naar Marie. Ze glimlachte en zei dat ze daar gelukkig wel aan had gedacht. Er ligt er nog eentje van mij achterin de auto. Je kan die gebruiken. 
Ik lachte naar Jack, en stapte in de auto. 

1510 keer gelezen

Score: 7
(van aantal stemmen: 19)

Je moet eerst inloggen om te kunnen stemmen.